Monday, 25 June 2012

♥ Tercapai Juga

Dulu asyik dengar saja dari rumet & kawan-kawan tentang keenakan makanan di sana.

Akhirnya arini hasrat mahu ke sana tercapai juga.

Thanks kepada rumet yg bawa saya p lunch d sana arini.

Sanggup berjalan kaki pada jam 12 tengahari semata-mata mahu p makan d sana.

Bersemangat gitu. Kau ada?

Hahahaha.


Mujur la sesampai saja d sana x ramai sangat orang.

Mungkin belum lagi time rehat kot.

Sebab rumet kata if tengahari ramai staf & students lunch kat sana.


Ok 1st kami p order dulu laicikang.

Ramai yang kata laicikang kat sini is the best!

So rugi kalau da sampai tapi x cuba.

Hihihihi.

Then baru la kami ambil makanan untuk lunch.

Untuk keterangan langsung, sila la lihat gambar-gambar di bawah ni.

(^-^)

| Ini makanan saya. Ayam goreng tu sangat sedap tau!LIKE it. |
| Ini makanan rumet saya. I like the cendawan goreng.Sedap o..|

| Laicikang hanya RM2..Berbaloi.. |
| Banyaknya..Kan? |
| Sesuai dengan nama..Memang ada laici..Hihihi..|
| Laicikang pun ada tembikai tau.Hihihi..|
| Tudiaaa!Banyak sangat-sangat tapi puas hati..|

| Di sini la kami p lunch..Hihihi..Pusat Islam UUM..|
| Wakaf ni adalah tempat saya & Yong selalu pergi masa sem lalu untuk buat revision..Tenang..|


Rasa happy sangat-sangat sebab akhirnya tercapai juga hasrat mahu p makan di sini.

Selalu mahu pergi juga but ada sahaja hal.

Berbaloi jalan kaki dari DPP semata-mata mahu p makan d sini.

Saya suka ayam goreng & cendawan goreng tu.

Sedap sangat sangat sangat.

Hihihihi.

Tidak lupa juga laicikang yang sedap & banyak sehingga membuatkan perut saya penuh!

Seriously! Lepas makan terus mengantuk ni.

Hahaha.

Apa lagi, lepas sampai DPP terus tidur.

Hihihihi.


Saya bersyukur sangat-sangat kerana biarpun d hari-hari terakhir saya d sini,

saya masih diberi kesempatan utk menikmati keenakan makanan yg ada d sini.

Terima kasih rumet.

(^0^)




♥ Kali Terakhir

24.06.2012

Tarikh terakhir menduduki peperiksaan akhir untuk semester akhir sebagai pelajar degree.

Orang lain suda men"declare"kan diri mereka merdeka.

Semua happy-happy saja.

Rasanya diri ni saja kot yang sedih & frust memanjang.

(T___T)


Petang tu suda janji mahu p Changlun dgn Felly utk p beli tiket bas & cari luggage.

B4 p tunggu bas tu sempat lagi p bilik Aida, jumpa dia utk kali terakhir.

Sedih sangat-sangat sbb satu persatu kawan-kawan da balik.


Sesampai saja Changlun terus kitorang p beli tiket dulu.

Mulanya mahu p KL 26hb nanti, but takut x sempat packing, terus beli 27hb saja.

Lepas tu, kami singgah p makan cendol pulut.

Yeah. Mungkin itu adalah hari terakhir kami p Changlun & makan cendol pulut.

Pasti nanti rindu ni dgn cendol pulut.

(T__T)


| Cendol Pulut yang masih belum dikacau tu gula melaka |
| Ini la warnanya lepas dikacau-kacau. Hihihi..|


Lepas makan cendol pulut, terus p kedai Best Buy utk cari barang yg beli mahu beli.

Agak sedih juga la sbb ada luggage kena jual tapi harga mahal.

Kerana tiada apa-apa lagi yg mahu dibeli,

terus kami balik naik bas laluan masing-masing yg dekat jam 7pm.

Kali terakhir p Changlun, rasa sayu sangat-sangat.

Sebab nanti x tahu lagi bila boleh datang ni.

Ya, Changlun itu agak kecil & tiada shopping complex mcm d Alor Star.

Tapi Changlun tetap menjadi "syurga" pelajar-pelajar UUM pada setiap minggu.

KFC pun suda ada tau d sana.

Hihihihi.

Saya pasti rindu Changlun.

Takkan pernah lupa kenangan di sini.

Bye-bye Changlun.

Ada rezeki kita jumpa lagi.

(T_T)

Sunday, 24 June 2012

♥ Susah

Susah?

Memang susah.

Kerana kesusahan itu telah membuatkan saya menangis!

Selama 4 tahun saya ambil exam,

biarpun saya rasa paper tu susah sangat-sangat,

tapi paper tu belum pernah lagi buat saya menangis ni.


Tapi arini.

Paper elektif bebas merangkap paper terakhir saya suda membuatkan saya menangis!

Gila eh.

Pertama kali rasa macam x pandai jawab langsung setiap soalan tu.

100Q objektif lagi tu.

Kalau pasal objektif memang saya x pandai ni.

Huhuhuhu.

Saya cuma harap saya boleh lulus paper tu.

Huhuhuhu.

Tidak sabar mahu tahu result ni.

(T__T)

Saturday, 23 June 2012

♥ Wish Me

Tit..Tit..Tik..(Agak-agak la bunyi terima msg mcm ni k)

Tertera nama "Cousin Anne"

| Yang tengah Peace tu is cousin Anne |


Tekan open & keluar la message di bawah ini.

"Amoi, good luck last paper 2mro..Buat yg terbaik..datang kl sa belanja mkn apa ja ko mau"

Terima saja wish macam ni terus bersemangat ni.

Maybe cousin saya ternampak post saya d FB tadi.

"Dear coursemates: 
Tomorrow will be our last paper for this last semester.
Make sure you brings the right weapon & the most powerful bullets because you have to shoot 100 "victims"..Hihihihi..(^-^)"

P/s: All The Best to us~!!!


Anyway, thanks a lot my lovely cousin.

I'll do my very best even though I don't like soalan objektif.

(T_T)


♥ Met Them

Today, I felt lucky because I can met up with two of my friends here.

They practicum in Penang but today they came here to uruskan thesis yg tertangguh.

They arrived here around 12.30pm & we met up at mall.

Then barulah p merayau-rayau d DPP Petronas to have our lunch.

Sambil lunch tu ada juga la story-story.

Best juga la dengar cerita & pengalaman dorang.

Ada yg menggembirakan, melucukan, menggeramkan & tidak lupa juga yg menyedihkan.


| My favorite: Set C |

After having our lunch there, then kitorang pun berpatah balik ke mall.

They wanna buy cenderamata utk sekolah.

Saya cuma tolong suggest-suggest saja which one cenderamata yg sesuai.

Hahaha.


Dipersilakan utk tengok-tengok & lihat-lihat beberapa keping gambar yg sempat disnap petang tadi!



| Jom snap bersama wau & keris yang comel itu |


| Peace Bebeh~!!!|

| The souvenir..Snap saja tapi x beli..Heee..|

| With Ivy |

| With BB |



Thanks God because I still have the chance to met up with them.

Thanks also to both of them sebab sanggup turun mall to met me.

I'm happy to be friends with them.

4 years & not 4 minutes ok!

Anyway, All the best for practicum.

Till we meet again.

I'm gonna miss both of u.

Take care.

(^0^)



♥ Jr

22 June 2012

Yesterday, I have a great dinner with my two lovely junior.

Chicken Chop (mine), Nasi lemak ayam (them) & Ais Batu Campur (us).

 

Spent times with both of them before I'm leaving this U.

Ada juga la sharing with them about pengalaman masa praktikal dulu.

Bagi tips macam mana mahu handle pelajar. (Baik kan sy??Hihihi..)

Tidak lupa juga bergosip-gosip sampai x terasa yg suda jam 9pm!

Hihihihi..

(^0^)

Anyway, thanks to Chee Fong & Mei Ling sebab ajak saya dinner sama-sama.

Gonna miss both of us.

Next time we meet again & laugh more ya.

Hihihi..

All the best for practicum.


P/s: Sempat singgah mall beli cool blog.

Hihihi.

| Cool Blog : Blue Coral topping Rainbow Jelly |


(^0^)

Thursday, 21 June 2012

♥ Tutup

Mereka kata laici kang kat situ sedap.

Bukan setakat sedap, tapi banyak & tinggi cam gunung lagi.

Dek kerana asyik dengar tentang kesedapan laici kang d situ, petang tadi nekad mahu pergi.

Sebelum ni pun mahu pergi juga, tapi last-last tidak jadi sbb ada saja hal.


Jadi, tadi kami pun bersemangat la mahu p makan laici kang.

Sekali sampai d sana, pakcik tu suda kemas-kemas.

Rupa-rupanya arini sampai 3.30pm saja.

Kedai tu beroperasi ikut waktu pejabat.

Mean kalau mahu makan laici kang tu, kena tunggu ari Ahad la.

Huhuhuhuhu.

Oya, laici kang yg sedap tu terletak d Pusat Islam.

(^-^)


Oleh kerana kecewa x dapat makan laici kang,

kami pun p makan d DPP Petronas.

Menu petang tadi are Kuew Teow Ratna & Air Limau Asam Boi.



Makanan kegemaran terbaru saya selain Set C = Telur dadar + Sup Ayam + Nasi Putih.

Sedap.

Kenyang.

Gembira.


(^-^)_V

♥ PMC

20.06.2012

The last day we went to Pasar Malam Changlun.


Gonna miss that moments~!!!






kepak ayam bakar..
Nasi ayam..
Sate ayam..
Keropok lekor..
Popia basah..
Taufu Fa..
Donut gebu..
Karipap ranggup..
Air cendol..
Air soya..
Air tebu..
Durian 6 biji RM10
Rambutan..
Jambu batu..
Pisang..
Longan..
Anggur..


:Hanya di PMC!!!I'm gonna miss PMC..(T__T):




Friday, 15 June 2012

♥ Farewell


14.06.2012

Tarikh yang rasanya adalah kali terakhir berkumpul dengan coursemates.

Lepas tu, semua akan pulang ke negeri masing-masing.

Pengajian selama 4 tahun akhirnya akan berakhir x lama lagi.


Terima kasih kawan-kawan.

Terima kasih kerana mewarnai diri ini dengan pelbagai warna.

Terima kasih kerana memberikan pelbagai rasa dlm hidup ini.

Terima kasih kerana menjadi sahabat yang baik selama 4 tahun ini.


Maafkan diri ini sekiranya pernah melukai hidup kalian.

Maafkan diri ini sekiranya pernah menyinggung perasaan kalian.

Maafkan diri ini sekiranya pernah tersilap kata.

Sepuluh jariku susun memohon kemaafan.

Dari hujung rambut ke hujung kaki.


Percaya la kawan-kawan.

Saya amat bertuah kerana memiliki kalian.

Semoga kita berjumpa lagi.


(T_T)

Thursday, 14 June 2012

♥ Love

Orang bilang "sambil berenang kita minum air"

Tadi selepas saja selesai urusan penting iaitu p pejabat tanya pasal sijil dekan (x siap lagi),

call pensyarah pembimbing RLM (tapi x berjawab) & ambil testimonial d HEP.

Kami bertiga pun merajinkan diri p library.

Sambil-sambil mencari soalan past year secara manual (sbb dlm internet tiada),

sempat lagi kami bergambar di sekitar bangunan baru library.

Best juga d sana sbb lebih sejuk drpd bangunan lama.

Hahahaha.


Ok.

Jemputlah tengok gambar-gambar kami d bawah.

(^0^)


| Bergaya sakan kan..Hihihihi..|


| Kasi tunjuk tu A+..Harap semester ini dapat result yang terbaik! |


| Ini cuma gimik sahaja..Sila muntah kalau rasa menyampah ya..:) |


| We found our treasure hunt..Hihihihi..|


| Gudang buku yg teramat besar buat kami teruja..Hahaha..|




Happy sangat-sangat kerana sempat menggunakan bangunan baru library sebelum

meninggalkan tempat ini nanti.



(^0^)_V

Monday, 11 June 2012

♥ Birthday

Thank You Lord for giving me another year of life.



Before the date change to another number, I would like to say a million thanks to my dearest family, relatives, 

friends, students, haters for the wonderful birthday wishes..It's means a lot 

to me & I'm really-really appreciated it..♥




:Love & Hug, Birthday Girl 11062012:

Sunday, 10 June 2012

♥ Release

Yeah!

Finally can released my kerinduan to KFC.

Gila.

Penantian terhadap KFC sungguh menyeksakan.

Mujur hari ini Felly sanggup temankan saya p makan KFC.

Hehehe.


| My Snack Plate |


| New Product From KFC |


| Thanks Mandak Sebab Kasih Teman Saya |



| Rambut Saya Kusut, Tapi Tetap Rock kan?Hahaha |



| My Pokkits..Taste Good..(^0^) |


From KFC Changlun with Love.

10 June 2012


(^0^)

Saturday, 9 June 2012

♥ Kedua

Kerana dia,

nasi-nasi sebelum ni dibazirkan kerana selera makan menurun.


Kerana dia,

tiap-tiap malam tidak dapat tidur dgn lena.


Kerana dia,

masa mandi pun boleh tersalah guna body & hair shampoo.


Kerana dia,

kewujudan games terpaksa dilupakan.


Kerana dia,

novel yg dibaca masih belum berganjak ke muka surat seterusnya.


Kerana dia,

lappy sering kali diabaikan.


Kerana dia,

P mana-mana saja pun pasti teringat-ingatkan dia.


Kerana dia,

Diri jadi tidak menentu.


Tapi kerana dia,

 mujur hari ini saya dapat menjawab kelima-lima soalan yg keluar walaupun tidak tahu betul atau tidak.


| Muka Baru Balik Dari Exam..Encik Jerawat Pun Tumbuh Tau  |



Terima kasih paper pengurusan konflik sosial,

kerana anda telah berjaya membuatkan saya berkonflik dgn diri sendiri.





(^0^)_V

Thursday, 7 June 2012

♥ Seharian

Hari ini suasana pagi sungguh mendung & dingin.

Namun, niat untuk belajar bersama-sama 2 orang junior d library harus diteruskan juga.

Seawal 9 pagi suda pun terpacak d dalam library.

Mujur dapat menempah bilik perbincangan.

Kali ini 1st times study dgn junior-junior dalam library.

Selalunya saya akan study dgn sorang kawan baik saya.

Tapi dia telah pun balik kampung.


Walaupun library tutup pada jam 4.15 petang,

perbincangan past year Q masih perlu diteruskan juga.

Mujur ada tempat kosong d bilik Smart Room tadi.

Kami meneruskan perbincangan sehingga jam 8 malam tadi.

Badan terasa letih sangat-sangat.

Otak suda terlebih muatan.

Katil?Sedang memanggil-manggil suruh tidur.


Namun, semuanya harus diketepikan.

Kerana paper kedua ini teramat penting sekali.

Sekarang, harus makan sepotong kek coklat dulu sebelum memulakan revision.


Semoga usaha ini tidak sia-sia.

Semoga apa yg dibincangkan, dibaca & dipelajari dapat diingat dgn baik.

| Sebahagian Daripada Jawapan Past Year Yang Berjaya Disiapkan |


| Junior Yang Sibuk Menyalin Jawapan Past Year|



(^0^)_V

Wednesday, 6 June 2012

♥ Don't Know

Actually till this time, seriously M still blur.

I don't know what should I read.

I don't know what should I focus on.

I don't know what topic should I target will come out on this 9th.

This is one of the most killer paper for this last semester.

Trust me.

M really-really scare.


(T_T)

Tuesday, 5 June 2012

♥ Hujan


"Kadang-kadang kita sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari"

Sebab terlampau confident betul petang tadi tidak hujan,

so petang tadi masa p mall check duit tidak bawa payung la.

Sekali hujan turun dengan lebat ni.

Secara tidak sengaja, arini mandi hujan.

(T_T)


Sekarang, tanda-tanda mahu demam suda ada.

(T_T)

Harap-harap tidak jatuh sakit ni.



Peace.

(^0^)_V

Monday, 4 June 2012

♥ Exam

Setiap kali sehari sebelum exam, 

pasti jantung berdebar-debar.

Rasanya kalau kena lamar lelaki pun tidaklah berdebar-debar sebegini kencang.

Hahahaha.


Waktu itu juga la menghidap penyakit insomnia.

Badan rasa penat sangat-sangat tapi mata x mahu tidur.

Sebelum ni dapat tidur nyenyak siap mimpi indah-indah lagi.

Tapi kali ini kalau boleh mahu mimpi soalan-soalan yg bakal kuar dalam final exam.

Dashyat kan?

Hahahahaha.




Sebelum ini selera makan punyalah bagus.

Siap makan nasi, burger, cucuk-cucuk, buah-buahan.

Tapi pada hari exam macam hari ini,

selera makan suda hilang.

Salah satu sebab ialah tiada lauk kegemaran saya iaitu AYAM!

Yang ada cuma ikan, daging, sayur.

Selera makan terus hilang serta merta tanpa dipinta.

Hahahaha.


Sebelum p exam,

kena dengar lagu UUM dulu la.

Supaya ada semangat & kesedaran ni.

Hehehe.


Setiap kali hati tidak tenang,

kena dengar someone nyanyi lagu "Anak Kampung" ni.

Itu pun kena request tau!

Kalau bertuah, dapat la dengar secara live.

Kalau tidak, sorry to say la.

Lepas dengar terus ketawa-ketawa.

Hahaha.


Kalau tibanya hari exam,

Mesti mahu masa tu berlalu dengan cepat.

Mahu exam cepat-cepat la katakan.

Itupun kalau cukup persediaan.

Kalau rasa masih belum cukup lagi apa yg dibaca,

rasa mahu saja kasi pause tu masa.

Hehehehe.


Bila tiba hari exam,

slip exam balik-balik kena cek.

Sebab takut tersalah masa.

Takut tersalah tarikh.

Nervous punya pasal kan.

Hahahaha.


Dan yang paling penting,

tibanya waktu exam, 

mesti mahu double triple check tu tempat pensel.

Pastikan pen-pen masih hidup,

pen berwarna mesti ada untuk highlight poin-poin penting,

IC & Kad matrik mesti dlm tempat pensel,

slip exam pun mesti kena lipat kemas-kemas dlm tempat pensel.


Biarpun suda 7 sem p exam,

tapi rasa macam 1st times mahu p exam juga ni.

Hehehe.


All The Best to Us.



Peace.


(^0^)_V

Sunday, 3 June 2012

♥ Fun Fair



♥ Perasan

Beberapa hari ini, apa yg saya perasan.

Lepas demam suda beransur sembuh,

badan pula terasa lenguh-lenguh.

Tidur pun melebihi 8 jam.

Tidur awal, bangun lewat tapi petang pun tidur sampai 3-4 jam.


Beberapa hari ini, apa yg saya perasan.

Saya makan banyak dari biasa.

Tabiat lama yg suda dikikis akhirnya diamalkan semula.

Mungkin sebab masa buat revision utk exam banyak guna tenaga kan.

Jadi makan pun kena banyak la.


Beberapa hari ini, apa yg saya perasan.

Saya sentiasa ingat peristiwa-peristiwa yg saya lalui sepanjang 4 tahun di sini.

Terlalu banyak kenangan yang sukar untuk dilupakan.




Beberapa hari ini, apa yg saya perasan.

Saya agak lambat untuk menghabiskan nasi yang dibeli.

Selalunya kalau makan dgn kawan-kawan, saya yg menang.

Sebab saya yg selalu menghabiskan makanan lebih awal dr kawan-kawan.



Beberapa hari ini, apa yg saya perasan.

Saya takut kalau sem ini saya tidak dapat buat yg terbaik spt sem-sem lepas.

Entah. terlalu payah rasanya subjek-subjek sem ini.

Macam 1st times ambil exam pula.


Beberapa hari ini, apa yg saya perasan.

Saya teringin mahu p satu tempat.

Tempat d Kedah yg 1st saya p lawat.

Harap b4 tinggalkan Kedah nanti, masih ada kesempatan p sana.




Beberapa hari ini, apa yg saya perasan.


(^-^)


♥ Aura


Aura kerajinan datang la cepat-cepat.

Esok start 1st paper suda ni.


Tata.



(^0^)

Saturday, 2 June 2012

♥ Motivate

video

When I feel like giving up, I will listen to this song.

This song motivated me a lot.

Hmmm..

Its time to study~!!!

Yeah!


(^0^)


Tata.

Friday, 1 June 2012

♥ Bye & Hi

Bye-bye May.

Too many memories you gave me.

And Thanks a lot for the most precious moment.

You gave me the chance to met someone that i really-really wanna meet before I leave.


Hi June.

Please bring more luck, happiness, prosperity & good health to myself, family & friends.

Please love me more ya June.


(^0^)